Mistede 8,000 billeder med Dropbox

25. november 2016

Jan mistede 8.000 billeder ved ligge dem på Dropbox. undgå at blive som Jan

For omkring 2 år siden mistede Jan fra Tjekkiet 8.000 billeder fra hans private samling. Det er nemt at se, hvordan dette kunne ske. Set i bakspejlet. Men Jan er ikke computer analfabet. Faktisk er han en tidligere datalog. Hans fejl? Han brugte Dropbox som en angivelig idiotsikker online backup løsning. Jan dokumenteret hele sin rejse i en artikel med titlen oversat til dansk hed: “Hvordan min egen dumhed og en fejl i Dropbox permanent slettede mine 8000 billeder.

Vi har alle været der …

Så hvorfor er Jan ikke et fjols? Fordi det er en udbredt tro, at Dropbox eller nogen anden form for cloud storage service (OneDrive, Google Drev osv) er en sikker backup løsning til dine filer i nødstilfælde.
Misforstå mig ikke, Dropbox er fedt. Som et sted at huse en delmængde af filer, synkronisere og få dem på enhver enhed og dele dem let. Det har helt sikkert fået sin plads, især for online samarbejde, og jeg antyder ikke at komme af med det til dit dag til dag brug.
Desværre for Jan, Dropbox gik ned, da han var i færd med at flytte nogle filer. Det er en fejl, der meget nemt kunne ske for enhver af os. Husk på, Dropbox kun beholder slettede filer i 30 dage, efter dette er det bare ærgerligt.
Det er derfor, du har brug for en sikker online backup løsning.

(Hvis du ikke gider læse mere, så kom igang allerede nu og få Trustbox her… hvis ikke, så bare læs videre!

I modsætning til Dropbox, kan du med en cloud storage løsning sikkert sikkerhedskopiere alle dine personlige filer, herunder får du ubegrænset versioner af disse filer så du nemt kan gendanne dem til enhver tid.
Vores råd er 3-2-1 reglen om sikkerhedskopiering: 3 eksemplarer af hvad du har brug for, lagret i 2 forskellige formater, med mindst 1 kopi af disse gemt offsite backup. Dine data er virkelig ikke sikker, medmindre du følger disse trin og indfører en offsite backup i din plan. Dette er især vigtigt, hvis du kører hele din virksomhed på Dropbox.
Så hvad er de store forskelle mellem cloud backup og cloud storage tjenester som Dropbox. Mens de begge giver dig adgang til dine filer fra hvor som helst, tjener de grundlæggende 2 forskellige formål.

De vigtigste forskelle?

Online storage software synkroniser og gemmer filer fra en mappe. Men hvad online backup storage løsninger som Dropbox ikke gør er at løbende tage backup af dine andre lokale filer. Disse kan ikke gendannes, hvis en version af en fil er ødelagt eller du mister den.
Online backup produkt hjælper dig med at beskytte dine filer i nødstilfælde – når din computer bliver stjålet, hacket, smittet, beskadiget, eller lider en diskfejl. Da dine filer automatisk sikkerhedskopieres, kan du få adgang til dem i cloud storage og hurtigt gendanne dem til enhver tid. Sikkerhedskopiering betyder ikke blot den aktuelle version af filen, men alle de tidligere versioner. Nogle online cloud storage tjenester, ligesom Trustbox Backup, tilbyder ubegrænset versionering. Hvis nogen lavede en stor fejl i et regneark for en uge, en måned eller et år siden, og du har brug for at vende tilbage til en version, før dette skete – så du kan dette. Det er ligegyldigt, hvor langt tilbage nogen har lavet en fejl i en fil.
Trustbox Backup beholder en komplet oversigt over alle dine filer, selvom du har slettet dem fra din computer.

Hvilken type sikkerhed der er integreret i vores backup løsning

En anden stor forskel mellem disse backup software er den type sikkerhed integreret ind i backup løsningen.
Faktisk sidste uge bekræftede Dropbox (September 2016), at mere end 68 millioner e-mails og passwords er blevet opsnuset af et hack, der oprindeligt blev afsløret i 2012. Afsløringen af bruddet var begrænset til e-mail-adresser, hævdede Dropbox oprindeligt. Men baseret på de seneste afsløringer, fandt man ud af at hackere faktisk stjal hashet og passwords. Dog har der ikke været tegn på, at det er lykkedes dem at få adgang til brugerkonti, sagde Dropbox.
Trustbox Backup har investeret kraftigt i 3 lag af krypteresikkerhed for at undgå disse typer af overtrædelser. Alle data overføres til vores globale datacentre med høj sikkerheds kvalitet, AES 256-bit kryptering og derefter krypteres igen når de lander på vores datacentre. Plus vi tilbyder UltraSafe kryptering, der giver dig mulighed for at selv holde på krypteringsnøglen, så dine data er krypteret lokalt hos dig, hvilket betyder ingen hos Trustbox nogensinde kan se dine data.

Så hvis du ønsker dine data sikkerhedskopiret, beskyttet, og 100% private … Prøv Trustbox Backup i dag.

[/vc_column]

Kilde: Dean Nicolls